Wednesday, November 09, 2005

Македонија доби зелено светло за кандидатурата за членство во ЕУ


Европска комисија денеска даде позитивно мислење за кандидатурата на Македонија за членство во Европската унија. Еврокомесарот за проширување Оли Рен на прес конференција во Брисел рече дека Комисијата едногласно препорачува Македонија да добие статус на кандидат за членство во ЕУ Повеќе

No comments:

 

© Copyright 2006, European House Skopje. Blog developed by Zoran Dimitrov