Wednesday, January 31, 2007

Повторно ќе ни’ отидат по ѓаволите уште 4 години!!!

Текстот е превземен од: http://evropa.blog.com/

Како што и претпоставував, Никола Груевски не се договараше со ДУИ, туку само глумеше, оти така препорачаа релевантните фактори. Сега, наводно, демек, „ние се договаравме, ама ДУИ треба да се извини“.
Арно ама, со не вклучувањето на ДУИ во новата влада, Албанците се почуствуваа како пред 2001 година. Значи, наместо да одиме напред, повторно ќе се враќаме назад. А не треба да се заборави дека Албанците тоа го повторуваа (дека не се задоволни) уште од 1991 година.
Таман помисливме дека ги затворивме етничките прашања, Груевски на многу елегантен начин не’ враќа назад. Ако сега Албанците велат дека не се задоволни од тоа што не се почитува нивниот глас, сосема е можно да се повтори 2001 година. А тогаш повторно ќе ни’ бидат криви Албанците, странците, Американците, нашите „предавници“ и др.
BTW, непочитувањето на нивниот глас не е добро за интра-етничката демократија. Значи, нема потреба да се натпреваруваат меѓу себе, кога никој и така не го почитува нивниот глас.
Груевски си даде автогол. Наместо економија, и во наредниот период етничките теми ќе надвладеат.
Значи, нема ништо од најавениот препород (во 100 чекори) во економијата, производството, просперитетот, науката, културата, земјоделството и др.
Уште пред да се формира новата Влада, со трилион постотна сигурност се знае дека нема ништо добро да ни’ се случи.
Повторно македонскиот народ е под хипотека на недокажаните дечурлани, кои уживаат во хаос, анархија и криминал. Видовме што ни’ се случи со Црвенковски и Георгиевски, па сега ќе не’ спасат (!?) Груевски, Милошоски и другите од детскиот „хор“ на ДПМНЕ.
Всушност, не е и за чудење. ДПА цело време со своите предлози за федерализација му е подобар партнер на ДПМНЕ. Зошто? Па и оваа партија предлагаше размена на територии, бугаризација на историјата, поделба „кај Групчин“ и сл. Затоа си одговараат.
Нема ништо од економскиот бум на Груевски.
Изгледа џабе си го отворив блогов, http://evropa.blog.com/ оти во наредниот период нема да превладуваат европски теми во Македонија, туку, повторно, етнички проблеми.
Е, браво, Груевски, што не’ зезна и што ќе ни’ го упропастиш животот уште 4 години.

No comments:

 

© Copyright 2006, European House Skopje. Blog developed by Zoran Dimitrov